Fleshwrought
"Dementia/Dyslexia"

Releaseår: 2010
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 37Köp skivan nu hos:


Läst: 1083ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-08-01

FLESHWROUGHT – Dementia/Dyslexia
Tvåmannaband har alltid fascinerat mig – ta bara ANAAL NATHRAKH för att nämna en kalasduo – eftersom det betyder att man har med att göra med musiker som antingen har en övermaga inställning om sin egen förträfflighet som tror att de fixar att spela alla instrument själva, eller som i fallet FLESHWROUGHT, musiker som blåser ut alla väggar i kvarteret när de drar igång.

Navene Koperweis är killen som bänder sig baklänges på skivan, där han krediteras för att spela trummor, bas, gitarr och dessutom tjänstgöra som tekniker och inspelningsledare. Tillsammans med sångaren Jonny Davy (JOB FOR A COWBOY) har han skapat ett stycke musik så skruvad att den är påfrestande att lyssna på.

Basen är furiös grind/death, ihopbakad med så många ingredienser som saxofoner och moogsynthar att det verkligen inte blir tråkigt. Davys kapacitet sätts verkligen på prov då han inte bara growlar i det lägre registret som han brukar, utan tvingas att verkligen sträcka ut stämbanden till max.

Intrycken staplas på hög, vilket gör att ”Dementia/Dyslexia” inte är för noviser inom den extrema musiken – möjligtvis skulle man då gilla Weeping Hallucinations vars mer melodiska solo gör att jag smälter en smula inombords, men till största delen bjuder FLESHWROUGHT på verkligt extremt mangel.

Jag gillar vad jag hör – är mycket förtjust i grind till vardags – men den musik som pulvriserar trumhinnorna på ”Dementia/Dyslexia” bjuder på så mycket mer än rent rens, vilket i just detta fall fungerar mycket bra. Jag hoppas verkligen att denna duo skapar mer musik, för denna platta ger verkligen mersmak.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: