Doomshine
"The Pipers At The Gates Of Doom"

Releaseår: 2010
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 42Köp skivan nu hos:


Läst: 1047ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-08-01

DOOMSHINE - "The Piper At The Gates Of Doom"
Sanctuary Demon – inledande låt på ”The Piper At The Gates Of Doom” – är så ofantligt tråkig att jag börjar överväga självmord. DOOMSHINE har här helt glömt bort fundamentet för slö och tempofattig musik – att riffen och melodierna MÅSTE vara intressanta – och fläskar på med öppna ackord i vad som verkar vara en evighet. Inte en god start.

Som tur är hittar tyskarna ett botemedel redan i efterföljande Actors Of The Storm – tempot är aningens högre och riffen är ljusår bättre än på det tidigare sömnpillret. Att sångaren har en röst ruskigt lik Charles från kriminellt förbisedda MORGANA LEFAY lyfter även det musiken flera snäpp. River Of January ståtar sedan med en refräng så fantastisk att jag går upp i brygga – melodierna, ack vilka melodier!

Tyvärr återkommer tyskarna ett antal gånger till problemen som inledningsspåret brottades med – det blir helt enkelt fruktansvärt långttråkigt från och till när varken riffen eller melodierna sticker ut. Lägg därtill att ”The Piper At The Gates Of Doom” har en speltid på 73 – 73! – minuter och det blir stora stunder outhärdligt. Hade DOOMSHINE koncentrerat låtarna istället för att fylla ut dem med meningslösa partier, samt plockat bort två-tre låtar, så hade detta varit en riktigt bra skiva. Nu blir det som bäst en splittrad historia där man får plocka ut guldkornen och spola förbi resten.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: