Danzig
"Deth Red Sabbaoth"

Releaseår: 2010
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.7/10
Antal röster: 9Köp skivan nu hos:


Läst: 1094ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-08-01

DANZIG - "Deth Red Sabbaoth"
Förhandssnacket inför ”Deth Red Sabbaoth” har mestadels handlat om hur detta är en återgång till det bluesiga soundet på DANZIGs fyra första mästerverk. Efter flertalet lyssningar kan jag nu konstatera att det till stor del stämmer – men det innebär inte per automatik att ”Deth Red Sabbaoth” är någon succé.

Skivan inleds med den svängiga Hammer Of The Gods som visar att DANZIG fortfarande är en vital låtskrivare. Andraspåret The Revengeful visar sig sedan vara ännu bättre, med en refräng som flyttar berg och andas klassisk DANZIG all världens väg. Om det nu inte vore för de enerverande övertonerna som ska förpesta versen hade låten varit en given kandidat till årets låt.

Efter dussinlåtarna Rebel Spirit och Black Candy börjar sedan en intressant resa med On A Wicked Night och efterföljande Deth Red Moon. On A Wicked Night startar med akustisk gittar och bär stora likheter med klassiska I’m The One, vilket självklart är positivt i all bemärkelse. Deth Red Moon är å andra sidan en rocklåt i klassiskt snitt med en smittande – och nästan glad – refräng. Riktigt lyckat. Visserligen når ingen av efterföljande låtar upp till några högre toppar men de är ändå av klassiskt DANZIG-snitt, vilket räddar dem från att falla utanför ramen.

Om ni, som jag, tillhör skaran som för länge sedan räknade ut DANZIG kan ni nu andas ut. ”Deth Red Sabbaoth” är en habil comeback som, även om den inte är i närheten av mannens klassiker, kommer spelas flitigt under sommaren.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: