Burden Of Grief
"Follow The Flame"

Releaseår: 2010
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 35Köp skivan nu hos:


Läst: 1170ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-08-01

BURDEN OF GRIEF - "Follow The Flame"
Trots att BURDEN OF GRIEF varit ett aktivt band sedan 1994 luktar ”Follow The Flame” så lite identitet att det är skrämmande. Ena spåret totalt skriker HEAVEN SHALL BURN för att i efterföljande lika uttrycktslöst skrika IN FLAMES –som vanligt ställer det mig inför frågeställningen hur jag ska förhålla mig till det?

”Follow The Flame” är en professionellt framförd skiva, produktionen är snygg och för stunden är mötet med bandet angenämt. Men när denna recension är färdigskriven, kommer jag då återgå till skivan? Verkligen inte.

Det finns inte ett riff, inte en melodislinga, nej, inte en endaste ton på skivan som är tillräckligt medryckande och unik för att jag skulle känna en spontan längtan efter den. Min samling innehåller redan på tok för många album i denna genre och minst tio av dem är miltals bättre.

Fallen – näst sista låt – är skivans bästa stund, då det andas lite mer PANTERA än modern death/thrash. Något lugnare No Way Out står även ut något men bortsett från detta är det bara en kompott av allt som hänt inom death/thrash de senaste 15 åren.

En helt meningslös skiva.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: