Howl
"Full Of Hell"

Releaseår: 2010
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.5/10
Antal röster: 36Köp skivan nu hos:


Läst: 1209ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-07-13

Howl - Full Of Hell
"Full Of Hell", är HOWLs fulllängds debut och spelar en slamrig doom metal, som påminner lite om tidiga MASTODON. HOWL krossar vanliga dödliga till stoft direkt. Detta är skoningslös musik som en mörk befrielse i form av ett soundtrack för en tur genom de hetaste platserna i Hades.

Det är med muller och dån som plattans första spår Horn of Steel som öppnar denna resa, börjar med ett långsamt brinnande riff och utvecklas till en rasande, rytande smattrig strid, sätter ribban direkt om hur denna 9 låtars platta ska låta. De flesta av plattans låtar klockar in mellan tre och fem minuter, men albumets vilodag The Day Of Rest, skjuter förbi 10 minuter och känns aldrig gammal. Låtar som Jezebel, Heavenless och The Scorpion's Last Sting är en helt strålande trio med helt grymma glesa riff. Produktionen är kanske inte den bästa och renaste men passar skivan ypperligt och ger låtarna en otrolig känsla.

Den fysiska produkten är helt fantastisk, förutom den vanliga CD utgåvan så finns denna även som en 180 grams vinyl utgåva med ett otroligt snyggt omslag, skapat av Ryan Begley.

Detta är en imponerande debut och HOWL är verkligen full av helvete.

Bästa spår: The Scorpion's Last Sting

/Janne Sandstén

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: