No Hawaii
"Snake My Charms"

Releaseår: 2010
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.8/10
Antal röster: 38Köp skivan nu hos:


Läst: 1465ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-07-01

No Hawaii - Snake My Charms
Den viktigaste regeln för att spela komplex och infallsrik musik; få det att låta naturligt. NO HAWAII lyckas stundom men misslyckas också kapitalt då och då.

”Snake My Charm” är göteborgarnas debutplatta och gruppen har dragits med referenser till NEUROSIS, ISIS, THE MARS VOLTA och TOOL – självklart fantastiska band allihopa men där den enda riktiga kopplingen mellan dem är att de alla spelar väldigt komplex musik. Min gissning är att det är här som NO HAWAIIs problem ligger, de försöker på något sätt förena alla dessa band – samt lite indierock på sina ställen – i samma gryta. Det lyckas sådär.

Inledande A Lovely Breed har nickningar till främst ISIS och NEUROSIS och är en av skivans mer lyckosamma stunder. Redan i efterföljande Chuck Noir börjar det dock spreta för mycket och helhetsintrycket blir lidande – förvisso besitter spåret några riktigt fina partier. På detta sätt fortsätter sedan skivan. Skivans främsta spår Isaul är visserligen även det en låt fylld av variation och skilda partier men här träder en röd tråd fram, och plötsligt känns NO HAWAII riktigt relevanta.

Som den nästintill fanatiska NEUROSIS-älskaren jag är hoppas jag NO HAWAII i fortsättningen lägger mer tyngdpunkt på det hårda och malande och skippar den postrockiga sidan. Framförallt sedan den rena rösten håller förvånansvärd låg klass.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: