Eluveitie
"Everything Remains (As It Never Was)"

Releaseår: 2010
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.0/10
Antal röster: 37Köp skivan nu hos:


Läst: 1332ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-07-01

Eluveitie - Everything Remains (As It Never Was)
ELUVEITIE är ett schweiziskt death/celtic/pagan metal-band som blandar growl, gitarrer och skönsång med instrument såsom vevlira, säckpipa, flöjter, fioler, pipor och visslor. Med den här kombinationen skapar de ett sound som känns som en blandning av gammal keltisk musik (som dessutom förstärks av att de stundvis har låtar skrivna på det utdöda keltiska språket galliska) och metal. Melodiskt och dramatiskt så det stänker om det!

På det nya albumet "Everything Remains (As It Never Was)" är bandet tillbaka till hur de lät för två år sen när de släppte albumet "Slania". Och det på gott och ont. Det känns inte som om bandet musikaliskt sett har förbättrats, utan det är helt enkelt en nyare variant av "Slania".
Det förra albumet "Evocation I: The Arcane Dominion" har betydligt mer folkmusik över sig än metal - vilket just "Everything Remains (As It Never Was)" istället är fyllt av. Kanske också det både på gott och ont?
Thousandfold är utan tvekan min favorit på albumet. Alla dessa instrument höjer låten ordentligt och när jag lyssnat klart på den kommer jag på mig själv med att sitta och nynna på melodin, precis när Nil tar över med ännu mer energi. The Essence of The Ashes är också ett mycket trevligt spår som inger den där mystiska keltiska "känslan" kombinerat med metal. Den här låten skulle sitta fint på en konsert som en stämningshöjare!

Att ha den instrumentala låten Isara i mitten av albumet som en kort lugn paus mellan albumets annars så vilda låtar var ett smart drag, då man annars känner sig lätt överväldigad.

Men efter att ha lyssnat på nästan hela skivan börjar det bli lite tjatigt. Varför kan jag inte riktigt sätta fingret på. Det kanske är som så att det påminner lite för mycket av vad de gjort förut? Jag vet inte riktigt.
I sammantaget är "Everything Remains (As It Never Was)" en härlig skiva, men den kan enligt min mening inte slå "Slania" eller "Evocation I: The Arcane Dominion" då den inte varierar lika mycket som dessa skivor gör, och inte heller känns som något nytt och fräscht från bandets musikaliska sida. Men gillade du "Slania" kommer du definitivt gilla "Everything Remains (As It Never Was)"!

/Ida Frisell

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: