Eisbrecher
"Eiszeit"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.6/10
Antal röster: 24Köp skivan nu hos:


Läst: 1134ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-07-01

Eisbrecher - Eiszeit
Det tyska bandet EISBRECHER släppte nyligen sitt tredje album – ”Eiszeit”. Detta blev också mitt första möte med bandet i fråga och jag blev positivt överraskad. Låtarna på albumet är i stort sett alla på tyska (utom spåret Gothkiller) och de första förväntningarna jag hade på det här bandet var att de skulle låta som en sämre kopia av RAMMSTEIN, då jag efter lite surfande tagit reda på mer om EISBRECHER och sett att folk tydligen tenderar att jämföra dem med giganterna RAMMSTEIN.

Men när jag lyssnat ett par låtar in i albumet inser jag att detta band har ett eget sound som inte alls känns som en sämre version av RAMMSTEIN, utan helt enkelt är och låter som ett annat band inom samma genre (och det är väl så det ska vara?). Det är tungt, industriellt och tyskt - en enligt mig mycket härlig blandning för öronen.

Låtarna Eiszeit, Gothkiller, Amok och Supermodel är i mitt tycke de låtar som sticker ut mest på albumet och som nynnas på i efterhand. Jag menar, vem kan motstå frasen "Hier kommt die Supermodel Kraftmaschine Hirnruine mit Passion"? Inte jag i alla fall.

Men trots detta har vi ju faktiskt de mindre engagerade låtarna på albumet som mest mal på i bakgrunden. Låtar som känns som en slags paus mellan de där bra låtarna, och som inte har det där lilla extra.

"Eiszeit" är i det stora hela ett album som definitivt rekommenderas om man har smak för tysk industriell metal.

/Ida Frisell

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: