Disbelief
"Heal!"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.6/10
Antal röster: 47Köp skivan nu hos:


Läst: 1126ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-07-01

Disbelief - Heal!
Tyska death metallarna DISBELIEF är tillbaka med ett nytt album och denna gång så firar de även 20 år, vilket är en stor bedrift. Nya plattan ”Heal” är hård och besynnerlig liten sak som klockar in på behagliga 40 minuter, innehåller åtta melodiösa spår med distade gitarr riff i den vanliga skolan. Ett av spåren är en remake på en klassisk DISBELIEF dänga, Shine, som verkligen får ett riktigt lyft och skiljer sig en hel del mot originalversionen som jag personligen tycker att de har lyckas väldigt bra med. Plattan innehåller även 3 coverspår som en liten tribute till artister som har inspirerat DISBELIEF genom åren med spår av KILLING JOKE, CRIMSON GLORY och sist men inte minst KING DIAMONDs låt Welcome Home.

Att detta är deras första platta som de har remixat och spelat in själva gör att man först får en viss tveksamhet till hur det ska låta och risken är ju när band själva petar för mycket att det blir platt och ointressant för lyssnaren men inte här, utan de följer tidigare spår i samma anda och här låter det både nyare och fräschare, ett lyft för bandet i min mening.

Bästa spår: Shine

/Janne Sandstén

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: