Deathlike Silence
"Vigor Mortis"

Releaseår: 2007
Betyg: 8/10

Användarbetyg: 0.8/10
Antal röster: 44Köp skivan nu hos:


Läst: 2411ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-04-01

Nosferatu och Boogeymannen i trallvänliga toner
Av en ren ”slump” har jag åter snubblat in på lite ny finsk metal. Denna gång är det melodiös hårdrock med viss antydan till finsk gotisk metal från bandet Deathlike Silence.
Mitt intresse väcks direkt av den härliga sången, som är kvinnlig och något olik de kvinnosångstämmorna från de många olika gotiska banden.
Ms. Maya som hon kallar sig har en djup och stark röst som av någon anledning påminner mig om ett gammalt rockband som hette 4 Non Blondes.

Musiken är tung och grymt melodiös och inte helt olikt ett annat finskt monster-band, Lordi, om man är inbiten på temat om diverse ohyggligheter såsom vampyrer och död.
Dödstemat till trots är detta ingen deppmusik utan det är trallvänligt så det förslår och jag kan inte låta bli att gilla sådan här musik.
Deathlike Silence är för mig en trevlig överraskning och jag tycker att Vigor Mortis-plattan är bra rakt igenom med topparna på House on haunted hill, Let the sleeping corpses lie och Face your death.
Utan tvekan tilldelar Leo denna åtta werock pinnar.

/Leo

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: