Diabulus In Musica
"Secrets"

Releaseår: 2010
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 46Köp skivan nu hos:


Läst: 1654ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-07-01

Diabulus In Musica - Secrets
DIABULUS IN MUSICA är ett spanskt gothic/symphonic metal-band som är relativt nya i branschen. "Secrets" är deras första album.

När jag börjar lyssna till albumet stiger till en början förväntningarna tillsammans med introspåret Renaissance och det symfoniska fanet inom mig ryser av välbehag. Sen märker jag det...

Bandets sound är väldigt, väldigt likt EPICAs. Det är verkligen inte en underdrift. Fast samtidigt är det nog inte för inte, med tanke på att nämnda bands före detta gitarrist Ad Sluijter varit med och mixat skivan.

Genom hela albumet blandas skönsång från sångerskan Zuberoa tillsammans med pianopartier, tunga riff och även en en del growls som är betydligt mörkare och ondskefullare än Zuberoas änglalika röst. Vackert, bombastiskt och kraftfullt är det, men inte så särskilt unikt tyvärr. Jag har hört det förut och då blir det inte riktigt samma sak eller känsla.

"Secrets" är ett helt okej album, men som tyvärr inte låter särskilt nyskapande och som skulle mått bra av lite fler minnesvärda spår - för även om det är fint mixat och Zuberoa har en vacker röst minns man inte direkt någon refräng efter att ha lyssnat igenom albumet. Bästa spåren är orientaliska Ishtar och dramatiska St. Michael's Nightmare - även om jag inte riktigt minns hur de lät...

/Ida Frisell

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: