As I Lay Dying
"The Powerless Rise"

Releaseår: 2010
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 39Köp skivan nu hos:


Läst: 1258ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-06-01

As I Lay Dying - "The Powerless Rise"
Två saker som får min hjärna att spinna likt exorcisten: Växling mellan skrik och ren sång (förutom när IN FLAMES bjuder på kalas) och breakdowns. AS I LAY DYING bjuder på båda dessa osmakliga företeelser.

Med det i åtanke bör det ju vara enkelt för mig att avskriva dessa kristna skojare just på grund av detta, men nej då, mellan oljuden gömmer sig föredömligt tvåtaktsmangel i AT THE GATES-skolan som får mig barnsligt lycklig och komplicerar biffen avsevärt. Har stundom ingen aning om vilket ben jag ska stå på.

Inledande Beyond Our Suffering är en perfekt öppning som slår fast att bandets aggrosida fortfarande är att lita på. Redan i efterföljande Anodyne Sea startar dock förfallet då tvåtakten bryts av med poprefränger och breakdowns. Sen fortsätter det så, skivan igenom. Jag sitter med näven i luften, stampar takten, funderar över om inte gud faktiskt rockar en del ändå och så förbyts allt mot irratation när AS I LAY DYING förstör ännu en riktigt bra låt. En välkommen ljusglimt i sammanhanget är Without Conclusion som består av så mycket solon att jag blir vimmelkantig, i ren positiv mening.

En nära vän som bestått mig genom större delen av lyssningsprocessen kallar mig inskränkt och trångsynt för min indignation mot skönsången, självklart håller jag inte med. Ren sång stör mig inte det minsta men när stenhårda metallåtar förses med refränger knappt värdiga WESTLIFE irriterar det mig bortom ruinens brant. Lite samma känsla som när man ser en grymt bra film med komplex handling för att i slutet få reda på att allt var en dröm.

Jag säger som Sverker ”Plus” Olofsson: Ska det vara så?

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: