Rhapsody Of Fire
"Frozen Tears Of Angels"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.7/10
Antal röster: 48Köp skivan nu hos:


Läst: 1384ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-06-01

Rhapsody Of Fire - "The Frozen Tears Of Angels"
Efter ett uppslitande kontraktsbråk med Magic circle music och MANOWARs Joe DeMaio släpper RHAPSODY (OF FIRE) nu via Nuclear Blast sitt första album sedan 2006. Bandet som skapat genren (eller i vart fall namnet) epic symphonic hollywood metal är troget denna stil, även om en del små förändringar kan skönjas. De symfoniska inslagen och keyboardisten Alex Staropoli har fått ta ett par små steg tillbaka, medan gitarrerna får lite mer utrymme. Det musikaliska utförandet är fläckfritt och låtmaterialet håller genomgående en relativt hög klass. Min främsta invändning mot bandet har tidigare varit bristen på variation. Denna skiva ändrar dock på det.

Reign of Terror är plattans bästa låt och också den mest varierade med sina blastbeats och CRADLE OF FILTH-inspirerade skrik. Därefter bjuds vi på ett folkmusikrikt stycke, för att sedan få njuta av den riktigt fina power metal-stänkaren Raging Starfire. Den därpå följande balladen bidrar också till variationen på skivan. Den obligatoriska berättarröstens utrymme har skurits ner rejält, så fokus ligger i stället på musiken. När den väl dyker upp är det tack och lov återigen i form av sir Christopher Lee och inte valfri italienare med dåligt engelskt uttal. Ett stort plus för det!

Sammantaget är detta en stark comeback av RHAPSODY som lovar riktigt gott inför bandets fortsatta karriär.

/Mats Manhammar

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: