Excalion
"Waterlines"

Releaseår: 2007
Betyg: 7/10

Användarbetyg: 3.4/10
Antal röster: 37Köp skivan nu hos:


Läst: 1585ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-04-01

Kvalitet från Finland
Jag hade ingen tidigare vetskap om denna för mig nya finska grupp och därmed heller inga större förväntningar på vad som komma skulle. Ryktesmässigt utlovades melodiös powermetal i tradionell finsk paketering och detta är ju en genre som det inte finns få grupper inom.
Direkt vid första lyssningen på första låten vaknade mitt intresse till liv, killen vid micken hade ju en riktigt skön pipa. Tankarna gick genast till Edguy-sångaren Tobias Sammet, men efter ytterligare någon låt låter det mer likt Zach Stevens från Circle II Circle (Savatage), inga dåliga jämförelser det inte.

Musikmässigt låter det i de lugnare låtarna som Circle II Circle och då det blir lite mer drag är det mera likt Edguy. Alltså en klassisk tung melodiös metal med ganska bra variation och bra sång.
Utan tvekan kan jag konstatera att dessa killar lirar kvalitetsmetal och det enda smått negativa jag kan säga nu är väl jag inte riktigt faller för de lugnare låtarna och att jag inte hittar de där riktiga topparna, men det behöver ju inte vara dåligt i detta fall. Jag tror detta kan växa och arta sig mycket väl om den får snurra lite mer i spelaren. Favoriterna blir just nu de med mer drag i, inledande The Wingman med den klatschiga refrängen och powermetal-dängaren Between the lines.
Leo ger denna sju klara werock poäng med ett plus i kanten då det har potential att växa.

/Leo

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: