Coheed And Cambria
"Year Of The Black Rainbow"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.9/10
Antal röster: 43Köp skivan nu hos:


Läst: 1605ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-06-01

Coheed And Cambria - "Year Of The Black Rainbow"
COHEED & CAMBRIA fortsätter och avslutar på senaste verket ”Year Of The Black Rainbow” som enorma saga om The Amory Wars. För att förvirra till det rejält är detta, den femte och avslutande delen, också prologen till de övriga fyra skivorna som redan finns.

Förvirrat?

Jo.

Så pass att man faktiskt kan köpa en rätt fet bok som förklarar det hela, om man nu nödvändigtvis vill veta alla detaljer. Personligen är jag mindre intresserad av det, och mer intresserad av musiken, låtarna och svänget som bandet alltid bjuder på.

Det råder nämligen inget tvivel om att gruppen, oavsett invecklade och fiktiva historier, är fenomenala på att skapa bra låtar. Det är en grupp som är svårplacerad rent genremässigt, och som skördar stora framgångar på sångaren Claudio Sanchez säregna vokala uttryck. Det är också en grupp som förmår blanda högt och lågt på skivorna, och variera sig med finstämda ballader och rak rock’n’roll. ”Year Of The Black Rainbow” är inget undantag, och inledningen med korta, fina One som leder in i rockiga The Broken, svaga och lite konstiga Guns Of Summer samt hittiga, raka Here We Are Juggernaut och sköna balladen Far fångar faktiskt bandet på ett mycket bra sätt. Du får lite av allt, högt som lågt. Skivan som helhet står sig ganska bra, topparna är rätt höga även om jag personligen inte tycker att den här skivan slår föregångaren ”No World For Tomorrow” på fingrarna.


Bäst är svidande vackra balladen Pearl Of The Stars (som dessutom ger möjlighet att testa djupbasen i dina högtalare rejält) och driviga World Of Lines!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: