Dew-Scented
"Invocation"

Releaseår: 2010
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.8/10
Antal röster: 19Köp skivan nu hos:


Läst: 1112ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-06-01

Dew-Scented - "Invocation"
Så här står det om DEW-SCENTEDs ”Incinerate” på Allmusic.com:

In sum, Dew-Scented are sticking to what they know best on Incinerate, to the continued delight of their longtime supporters yet, undoubtedly, similar indifference from those who consider them one-trick ponies. But there are far worse tricks out there in the metal kingdom than this.

För oss som gillade ”Incinerate”, kommer inte ”Invocation” som en överraskning rent kvalitetsmässigt. DEW-SCENTED har sedan länge funnit vad de är bra på – köttiga riff parade med ett furiöst två-taktsmatande bitvis avbrutet av ett blytungt spel, och en sångare som drar åt dödsgastandet med bibehållen thrashmentalitet.

Och det funkar i det här bandets fall extremt bra. Bandet bestående av Leif Jensen (sång), Michael Borchers, Martin Walczak (gitarrer), Alexander Pahl (bas) och Marc-Andrée Dieken (trummor) spelar med ett självförtroende och med en energi som skulle kunna flytta berg. För lyssnare som har hört band som ARCH ENEMY, HATESPHERE och THE HAUNTED kommer finna sig raskt omsluten av musik ganska välbekant, återigen inte till nackdel för DEW-SCENTED.

För ”Invocation” är en riktigt bra platta som får mig att stortrivas. Samtliga låtar håller hög kvalitet och när man får dem paketerade i en mycket bra produktion som är fallet här, då blir det att ta fram de höga betygen. Jag kan inte annat än instämma med citatet att det finns just nu en hel del sämre plattor i cirkulation än den här, och DEW-SCENTED visar att det ibland kan löna sig att faktiskt inte ändra så mycket på ett fungerande recept. När det låter så bra som det gör på ”Invocation” är jag faktiskt beredd att bortse från att framåtskridandet och sökandet efter nya vägar i stort sett är obefintligt.

Mosh!


/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: