Celestial Decay
"Contradictum"

Releaser: 2010
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Anvndarbetyg: 0.6/10
Antal rster: 28
Lst: 2229ggr | Kommentarer: 5 | Inlagd: 2010-06-01

Celestial Decay - "Contradictum"
Jag hoppade rakt in i lyssnandet på ”Contradictum” från TORTURE DIVISIONs ”Evighetens Dårar II” – ett ganska stort hopp som inte direkt talade till CELESTIAL DECAYs fördel initialt. Det börjar inte heller bra – jag är inte ett stort fan av berättarröster och det skär sig i öronen över den storvulenhet som demonstreras i öppningsspåret In Rememberance, en storvulenhet som mycket få band kan komma undan med överhuvudtaget. Tack och lov tar det sig – skivan bjuder på tillräckligt mycket bra musik och spelskicklighet från de inblandande musikerna för att tillfredställa mig inte totalt, men till stora delar.

”Contradictum” är en lång platta – inte mindre än 16 spår brottas om uppmärksamheten och enda gången det verkligen styrs ner i diket är när bandet drar igång en cover av R ’n’ B artisten Rhiannas låt Unfaithful – trots att bandet spelar bra ställer jag mig mycket undrande till att ha med låten på plattan.

Desto roligare är det att lyssna på låtar som Silent Embrace och No Need For A Hero som bjuder på verkligt bra spel. Likadant är det med stycken som C.R.O.D. och avslutande, väldigt intressanta, sviten Final Night som börjar med ett fejkat tal av George W. Bush i vilket han tar på sig rollen som diktator med mål att kontrollera USAs befolkning samt kuva resten av världen med hjälp av de massförstörelsevapen han förfogade över. Resten av sviten bjuder på över 20 minuters musik som drar åt alla håll och kanter – och detta gör bandet riktigt bra.

Produktionsmässigt finns en del att önska – trumnörd som man är tycker jag att dessa låter lite för instängda bitvis och jag tror att skivan hade vunnit på om trummorna hade låtit lika maffigt frisläppta som de övriga instrumenten.

Sammantaget gör CELESTIAL DECAY mycket rätt med sin debutplatta – de vinner inte över mig helt och hållet, men bjuder på en hel del intressant musik som trots sina brister till stora delar gör jobbet.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Erik Vennerström | Datum: 2010-06-01 14:13:20

Recensentens personliga åsikter genomsyrade hela recensionen - och det var mestadels dessa som kom fram (vilket egentligen inte behöver vara fel) men som känns lite smalt. Proffsigare jämförelser med liknande band saknades och därför känns det ännu mer som att han inte var helt objektiv i sin recension!?

Jag äger själv en kopia av denna platta och tycker att den är riktigt bra! Recensionerna i bla SwedenRockMagazine gör albumet mer rättvisa än denna.
/Erik
Namn: Martin Bensch | Datum: 2010-06-01 16:19:03

Hej Erik! Tack för din kommentar. Du har rätt i att det i mycket var mina personliga åsikter som kom fram i texten, och du har också rätt i att detta inte hör till den musik som jag normalt sett skriver om på sajten. Från början var tanken att en av våra recensenter som lyssnar mycket på power metal skulle skriva texten, men då denne hade väldigt mycket på sin tallrik blev det jag som skrev den. Detta är absolut inte menat som en ursäkt, men låt mig säga så här: gillar man power metal med progressiva drag och bra sång så kommer man gilla "Contradictum" mer än om man som jag gillar annan metal. Men jag är ändå lite intresserad av vad du menar med att jag inte är helt objektiv i recensionen?

Skivan är bra även i mina öron, men jag misstänker att du tycker den är bättre, då du verkar har mer koll på den subgenre CELESTIAL DECAY verkar inom.

Namn: Julia888 | Datum: 2014-04-10 00:31:31

När kommer recensionen på celestial decays
senaste platta?????/Julia
Namn: Martin Bensch | Datum: 2014-04-10 09:27:27

@julia888: just nu är det ingen recension på gång då vi ej har tillgång till
skivan.
Namn: Martin Bensch | Datum: 2014-04-12 06:18:07

@julia888 Tillgång till skivan fixad - räkna med recension den 1/5 :-)
Annonser: