Carved
"Carved"

Releaseår: 2010
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 0.5/10
Antal röster: 38
Läst: 1052ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-06-01

Carved - "S/T"
CARVED är en ny bekantskap för mig. Jag fick italienarnas senaste demo skickad till mig för en tid sedan, en demo av ett band som rör sig inom den melodiska dödsmetallen. Det är således inom väl utforskat territorium som bandet har valt att försöka slå sig fram.

”Carved” innehåller tre låtar: Enter The Silence, Thin Far Line, och Black Lili Of Chaos.

Enter The Silence bjuder på en hel del matigt riffande och är den givna öppningslåten med sin aggressivitet – en melodisk refräng med blandad rensång och growl som funkar helt okej. Enter The Silence är en helt okej låt som dock inte gör att jag kapitulerar fullständigt.

Thin Far Line är en riktig stänkare med ett två-taktsmatande och snygga trumfills från Francesco Daniele. Även denna låt ligger på en ganska bra nivå.

Black Lili Of Chaos är en något lugnare låt än de andra två och är också en helt okej låt, men precis som med det övriga materialet så når CARVED inte hela vägen fram.

Problemet som CARVED har är att de verkar inom en subgenre där många är kallade men få utvalda, och trots att bandet har en hel del som talar för sig, finner jag det dessvärre osannolikt att bandet skulle återfinnas i det övre skiktet band baserat på vad denna demo bjuder på. Jag tycker helt enkelt att jag har hört det mesta av det bandet gör på andra plattor och då förstår ni säkert att betyget blir därefter.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: