Exodus
"Exhibit B: The Human Condition"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.9/10
Antal röster: 43



Köp skivan nu hos:


Läst: 1511ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-05-06

Stabil moshfaktor
Den här skivan är lång – 74 minuters thrash från en av genrens old school förkämpar väntar lyssnaren från första tonen av The Ballad Of Leonard And Charles till sista i avslutande Good Riddance. Det är mängder av musik som EXODUS fullkomligt baxar in i örongångarna, och det krävs naturligtvis att man har ett starkt låtmaterial för att en skiva ska hålla för denna massa.

Vilket också EXODUS har sett till att säkerställa till stora delar. Det finns en hel del mycket matiga och minnesvärda riff som får det att börja rycka i nackmuskulaturen, och i mina öron låter det som om bandet tagit med sig det momentum som skapades på ”Shovel Headed Killmachine” in i musiken på ”Exhibit B: The Human Condition”. Det är helt enkelt väldigt bra, tajt och välkomponerad metal vi får serverad – och personligen kan jag tycka att det är kul med band som verkligen vågar spänna bågen hårt och skriva riktigt långa låtar, inte för sakens skull utan för att man har tillräckligt med goda idéer därtill.

Rent musikaliskt gillar jag verkligen ”Exhibit B: The Human Condition” - det är en ren njutning att lyssna på vad Gary Holt (gitarr), Lee Altus (gitarr), Jack Gibson (bas) och Tom Hunting (trummor) gör med sina instrument – ska jag hitta något att anmärka på är det att Rob Dukes sång bitvis låter lite för ansträngd för att jag ska kapitulera helt.

Med så mycket musik blir det såklart naturligt att vissa låtar blir lite mer av favoriter än andra: The Ballad Of Leonard And Charles, Beyond The Pale, March Of The Syncophants, Burn Hollywood Burn och The Sun Is My Destroyer är fullkomligt klockrena knockoutlåtar som jag avnjutit på repeat under de gångna dagarna.

Sammantaget är ”Exhibit B: The Human Condition” en riktigt bra platta om vilken man kan säga att det finns bättre men desto fler som är betydligt sämre. Vill man ha en skiva med rak, rå thrash med feeling av 2000-talet bör man verkligen kolla in EXODUS senaste giv.

/Martin Bensch





Startsida recensioner »



(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: