Gwydion
"Horn Triskelion"

Releaseår: 2010
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.5/10
Antal röster: 35Köp skivan nu hos:


Läst: 1463ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-05-01

Iberisk mjöd, någon?
Vikingametal från Portugal, kan det vara något? Tja, svaret är – kanske något oväntat – faktiskt ett hyggligt övertygat ”ja”. GWYDION bjuder på pampig och melodiös döds där de folkmusikaktiga inslagen andas lika delar keltiska anor som asanordiska. Anrättningen är visserligen lite spretig, då några spår har ett hurtigt FINNTROLL-anslag medan andra är mer åt det symfoniska hållet. Ibland känns det som om portugiserna har lite svårt att hålla ihop helheten när umpa-umpa-takt och blåsinstrument i ett spår byts ut mot mäktiga manskörer och svulstiga mollriff i nästa. Samtidigt tar sig höjdpunkterna på skivan ganska högt upp på betygsskalan. Några låtar värda att nämna är From Hel To Asgard vars refräng är sanslöst mäktig, Triskelions Horde Is Nigh med sin sköna mix av säckpipa och tungt riffande, samt det lekfulla instrumentala spåret At The Sumbel, vars flöjtkvitter för den rakt in på topplistan på medeltidsveckan i Visby…

Det är när öldrickarmentaliteten tonas ner något och melankolin ges mer utrymme som GWYDION kommer mest till sin rätt. Kan de ta ett steg i den riktningen till nästa släpp, och undvika tabbar som Odhinn’s Cult, kommer jag att vara optimistiskt förväntansfull. Nu stannar jag vid godkänt.
/Fredrik Sandberg

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: