Minsk
"The ritual fires of abandonment"

Releasećr: 2007
Betyg: 5/10

Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 25Köp skivan nu hos:


Läst: 1328ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-03-02

Skivan börjar med ett lÄngt intro, innehÄllande psykadeliska ljud och mystiska melodier, vilket det lite senare Àr ganska tydligt att det Àr just det som Minsk riktar in sig pÄ. Experimenterandet med alla ljud Àr rÀtt omfattande för hela skivan och lÀgger en viss mörk stÀmning över lÄtarna. Jag skulle knappat rubricera Minsk under kategorin "lÀttlyssnat" utan det krÀvs nog att man spetsar öronen och verkligen sÀtter sig in i musiken för att man ska kunna förstÄ och uppskatta den. Det Àr nÀmligen mÄnga partier som bestÄr av lugnt pukslagande och lite lÀtt ylande. En dyster saxofon smyger sig till och med in under en av lÄtarna.

Är man bara ute efter tunga riff Ă€r Minsk inget att rekommendera. Visst förekommer det en hel del smaskiga riff och jag tycker mig till och med höra lite Glenn Danzig-liknande vrĂ„l ibland, men Ă€r man som sagt ute efter non stop-headbangande kan man nog tröttna rĂ€tt snabbt. Det var precis den kĂ€nslan jag fick nĂ€r jag först satt och spolade igenom de "trista" delarna i hopp om lite sinneslöst manglande. Efter nĂ„gra genomlyssningar sitter jag tvĂ€rtom och gottar mig Ă„t de lugna partierna varpĂ„ en rysning uppstĂ„r lĂ€ngs ryggraden dĂ„ 15 minuter lĂ„nga "The Orphans of Piety" plöstligt eskalerar till ett saftigt stycke refrĂ€ng med en kaskad av rĂ„barkat strĂ€ngbĂ€ndande.

FavoritlÄten denna gÄng blir nyss nÀmnda "The Orphans of Piety" dÄ den har skönast kontrast frÄn lugnt till hÄrt och Àven en gedigen kÀnsla av mystik som löper genom hela lÄten. Vad jag saknar Àr dock lite snabbare takt nÄgonstans. Alla lÄtar gÄr i vÀldigt lÄngsamt tempo, sÄ det hade inte varit fel med lite fart under nÄgra av de tunga partierna, för att lÀgga mer intensitet i övergÄngen frÄn lugnt till tungt.

Skivan fÄr en femma i betyg. Det Àr ett intressant ljud Minsk fÄtt fram, men det blir lite trÄkigt i lÀngden. Med lite fart och flÀkt pÄ passande stÀllen hade en sexa suttit etsad.

/Jappson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: