Ruined Soul
"My Dying Day"

Releaseår: 2010
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.7/10
Antal röster: 38Köp skivan nu hos:


Läst: 1717ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-04-01

Ruined Soul - "My Dying Day"
Det medföljande informationsbladet till RUINED SOULS debut ”My Dying Soul” lovar mycket med ett lång gedigen lista på gästmusiker och referenser till den hyllade göteborgska death metal-scenen. Lyckas den leva upp till förväntningarna, läs nedan:

Jonny Johansson startade bandet 2009 som ett enmansprojekt och hanterar vanligtvis gitarrspelandet i bandet DISDAIN. Debuten består av en samling skapelser i traditionell göteborgsk death metal-anda och med en aning flörtande med den stockholmska scenen med band som DISMEMBER och ENTOMBED. Denna kombination borde vara ett klockrent framgångsrecept och jag vill så mycket att det skall vara bra, men större delen av skivan avger ett väldigt mediokert intryck. Det känns som att merparten av låtarna borde dumpats eller skrivits om i replokalen. Potentialen finns definitivt där och frambringas i låtar som My Dying Day, Inner Peace och Alone.

Produktionen är överlag väldigt bra förutom ett extremt störigt ljud på både hi-hat och cymbaler. Emellanåt låter det bara som ett konstant brus. Själva framförandet är det heller inget fel på med ett gäng riktigt kompetenta musiker. Gitarrsolona är emellanåt helt geniala. Om man aldrig tröttnar på melodisk svensk death metal så kan det nog vara värt att inhandla denna utgåva annars finns det betydligt mer intressanta akter där ute./Henrik Nygren

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: