Blowback
"800 Miles"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 2.5/10
Antal röster: 51Köp skivan nu hos:


Läst: 2321ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-04-01

Blowback - "800 Miles"
BLOWBACK gör musik som påminner mig om soliga dagar, utsvängda jeans och skäggstubb. Det är rock’n’roll som minner om 70-talet, med en skön analog och organisk ljudbild, och möjligtvis är det – trots en hel del svängiga riff och ett skönt groove – egentligen i mjukaste laget för en del av Werocks läsare. Denna typ av hård rock minner om BLACK SABBATHs ”Sabbath Bloody Sabbath”-era, BLACK CROWES och kanske THE DEVIL’S BLOOD och WITCHCRAFT, så gillar du den typen av musik ska du både läsa vidare ock kolla upp bandet.

BLOWBACK är från Örebro, och ”800 Miles” är andra given, producerad av Dan Swanö. Plattan innehåller 9 spår som varierar från klart bluesiga Dead Mans Blues via gungiga pärlan No Soul till den klockrena riffdrivna rock’n’roll-stänkaren The Only Thing I Have.

För egen del innebar denna skiva inte samma raka, smittande omedelbara låtar som exempelvis var fallet med THE DEVIL’S BLOOD, utan snarare ett mer indirekt språk och en mer varierad sammansättning av låtar. Efter ett par vändor med skivan är dock klorna djupt insjunkna i undertecknad, och jag diggar plattan med nickande huvud, trummande fingrar och händer samt ett leende på läpparna!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: