Gamma Ray
"To The Metal"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 2.3/10
Antal röster: 35Köp skivan nu hos:


Läst: 1762ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-03-01

GAMMA RAY är tillbaka igen! Jag gillade varken ”Majestic” eller ”Land of the Free II” särskilt mycket, även om båda innehöll ett par riktigt bra spår. Nu visar dock Kai Hansen och resten av gänget att de fortfarande kan komponera bra musik. Efter en lite tråkig inledning med Empathy bjuds vi på härlig Michael Kiske-sång i refrängen till All You Need to Know. Stycket är inte skivans bästa, men Kiske lyfter vilken låt som helst ett par klasser. I Time to Live bjuds vi på riktigt klassiska GAMMA RAY-tongångar. Så också i Rise och Shine Forever. Då gör det mindre att Kai lånar friskt av MAIDEN i inledningen till Rise samt gör en cover på JUDAS PRIESTs Metal Gods i hårdrocks- och PRIEST-hyllningen To the Metal. Balladen No Need to Cry, som basisten Dirk Schlächter skrivit till minnet av sin döde far, blir en värdig avslutning på en bra skiva.

Även om detta inte är i närheten av GAMMA RAYs fornstora dagar så är ”To the Metal” ändå bandets starkaste släpp sedan ”Power Plant”. Nämnde jag att Michael Kiske gästsjunger?

/Mats Manhammar

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: