Jon Olivas Pain
"Festival"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.9/10
Antal röster: 35Köp skivan nu hos:


Läst: 1644ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-03-01

Jon Oliva skall tydligen ha sagt att hans "Pain" är att betrakta som SAVATAGE, bandet lever fortfarande vidare, bara under ett annat namn. Varför man bara inte fortsatte under namnet SAVATAGE förstår jag inte, men hur som helst, visst låter det SAVATAGE om JOP, extremt mycket så också.

På det nya albumet "Festival" tycker jag dock att allt mer influenser från sidoprojektet(?) TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA smugit sig in. Skulle jag ge mig på att försöka beskriva soundet skulle jag säga att det nu låter som en trevlig mix av det gamla hederliga nästan MEGADETHskt thrashiga SAVATAGE, TSO och det mer sentida tekniska SAVATAGE/JOP.

"Festival" är "det nya SAVATAGEs" fjärde släpp och precis som med de tidigare plattorna vet man nästan på förhand att det är kvalitet man kommer att få. Men efter att ha hängt med Herr Oliva sen tidigt 80-tal vet man också vad man får och det är inte direkt några överraskningar som bjuds. Jag skulle vilja likna det vid den känsla jag får när jag lyssnar på IRON MAIDENs nya plattor. Det är alltid väldigt bra och sparkar röv med det mesta som släpps, även om det inte kommer upp i den forna klass man en gång producerade.

Jon Olivas karaktäristiska röst är precis lika skön som alltid, fylld av känsla, inlevelse och passion. Osökt förs tankarna till en annan mästervokalist i samma klass, Blackie Lawless. Alla skivans låtar är bra, även om jag mot slutet av plattan märker att mitt intresse börjar falna något. Måste jag välja ut en favorit får det bli skivans andra spår Death rides a black horse.

Slutbetyget blir att "Festival" är en klart köpvärd platta, och är du som jag ett stort fan av SAVATAGE och de tidigare JOP-skivorna, lär du knappast bli besviken.

/Fredrik Wassenius

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: