Overkill
"Ironbound"

Releaseår: 2010
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.5/10
Antal röster: 48Köp skivan nu hos:


Läst: 1734ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-03-01

”Han låter som han i Metallica” utbrister min dotter om sångarens insats på OVERKILLs senaste album, ”Ironbound”. Att jämföra Bobby “Blitz” Ellsworth med James Hetfield är från hennes sida inte avsett som en komplimang, men för mig bidrar vokalistens lätt manierade stämma starkt till albumets känsla och kvalitet. Jag skulle även vilja dra in en annan gigant, IRON MAIDENs Bruce Dickinson, i en positiv jämförelse.

OVERKILL har sedan starten för 30 år sedan haft ett stadigt högt anseende och återkommande musikaliska framgångar, utan att ändå någonsin ha slagit riktigt lika stort som landsmännen i ”The Big Four of Thrash”; METALLICA, SLAYER, ANTHRAX och MEGADETH. Bandet har kontinuerligt levererat en ström av kvalitetsmusik, det här är det 15:de studioalbumet, och tycks ännu inte ha några planer på att slå av på takten. Bobby Ellsworth står tillsammans med basisten D D Verni, båda en gång i tiden med om att grunda bandet, för både nyskapande och tradition i låtskrivandet.

”Ironbound” är thrash metal med en smak av traditionell NWOBHM. Men det finns inget som helst av slentrian eller upprepning i de tio spår som serveras. Produktionen är ytterst välsvarvad, ansvarig härför är Peter Tägtgren tillsammans med bandet, och var och en av de tio låtarna tycks ha fått precis samma omsorgsfulla hantering i hela skapandeprocessen. Att lyfta fram några särskilda spår i denna samling får sägas vara ett rakt igenom trevligt bekymmer. Vart och vartannat spår skulle kunna utses till en utav plattans toppar men jag väljer att framhålla tunga Killing for a Living och hittiga The Goal is Your Soul tillsammans med titellåten Ironbound samt inledningsspåret, åtta minuter långa The Green and Black. Det är bara att respektfullt välkomna OVERKILL över till tjugohundratiotalet och in i sitt fjärde decennium som verksamt band

/BiblioteKarin

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: