Demonica
"Demonstruous"

Releaseår: 2010
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 38Köp skivan nu hos:


Läst: 1491ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-03-01

Det är med en aning skepsis jag ger mig på DEMONICAs album ”Demonstrous”. Promomaterialet säger heavy metal från Tyskland, och omslagsbilden skickar inte direkt goda signare, speciellt inte med förra månadens besvikelse CREMATORY relativt färskt på öronhinnan.

Det är farhågor som ganska snart kommer på skam. Efter en lite trevande intetsägande inledning så brakar första spåret Demon Class loss med ett furiöst driv på trummorna och riffandet, och med en sång som till stora delar minner om ingen annan än Tom Araya i SLAYER så tar mig DEMONICA med på en färd inom modern metal. Det riffas hårt, och först när jag senare dyker djupare in i vilka som egentligen står bakom gruppen förstår jag varför – en av gitarrerna hanteras av danske Hank Sherman med ett förflutet i MERCYFUL FATE. Där finns en hel del rutin att luta sig mot, trots att detta är gruppens debut!

Vokalisten Klaus Hyr gör ett ganska bra jobb, och visar att han kan hantera ett brett spektra, och dessutom är några av låtarna riktigt bra med toppar i Ghost Hunt och Alien Six. Det får mig nästan att förlåta den avslutande, mördande tråkiga instrumentala Astronomica – men bara nästan…

Totalt sett är detta en habil debut, med betydligt mer drag av thrash än heavy metal, och med goda insatser av gruppens medlemmar. Lyckas gruppen utveckla sitt låtskrivande och förtydliga sin egen identitet ytterligare till nästa giv så kan det bli mycket intressant!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: