Maze of Torment
"Hidden Cruelty"

Releasećr: 2007
Betyg: 6/10

Användarbetyg: 2.1/10
Antal röster: 46Köp skivan nu hos:


Läst: 2448ggr | Kommentarer: 3 | Inlagd: 2007-03-01

PĂ„ svenskfronten intet nytt
Maze of Torment Àr ett band i den hÄrdare thrash/death-skolan som bildades i Sverige 1992 av Kjell Enbom, dÄ under namnet Harmony.
Efter nÄgra demos, ett antal medlems- och stilbyten bestÀmde man sig 1995 för att byta till ett bÀttre passande namn för den genre man tÀnkte hÀnge sig Ät, och namnet blev dÄ Maze of Torment.
Man började ganska snart spela in sitt första alster, The Force, som pga. allehanda sedvanligt strul med skivbolag och annat inte gavs ut förrÀn 1997.
Efter detta slÀpp har det genom en brokig vÀg av skivbolags- och medlemsbyten hunnit bli ytterligare 4 albumslÀpp till innan det nu Àr dags för det 6:e albumet Hidden Cruelty.

Bandet beskriver sjÀlva musiken pÄ nya skivan som mer aggressiv och solid Àn tidigare och pÄ mitt promoexempel nÀmns Slayer, Testament samt Morbid Angel som influenser.
I mina öron finns det i princip en influens och det Àr Slayer som torde vara Maze of Torments husgudar vilkas mark de avgudar. De kan varenda litet riff och gitarrsolo som dessa trash-legendarer gjort utantill. Detta lÄter som en Slayer-skiva frÄn senare 80-tal frÄn början till slut.

De inledande spÄren Breach the wall, This Vision och Terminate - obliterate brakar i gÄng i ett vÄldsamt tempo med dundrande dubbla baskaggar, snabba Slayer typiska riff och gitarrsolon. SÄngen Àr ocksÄ Slayer karaktÀristisk vÀldigt snabb och ibland undrar man om de kidnappat herr Tom Araya till Berno Studios. EmellanÄt Àr dock sÄngaren Erik Sahlström nÄgot brutalare i sin framtoning Àn hans uppenbara förebild och kidnappningsmisstankarna kan avskrivas.
I det 4:e spÄret A few more bullets lugnar de ner tempot och riffar sig lite lÄngsammare fram genom lÄten och denne framstÄr som den allra frÀmsta lÄten pÄ albumet.
De övriga spÄren pÄ skivan trampar pÄ samma stigar som framför allt de tre första spÄren för att emellanÄt tugga sig fram lite lÄngsammare.
Det avslutande spÄret, The Chasms flame Àr vÀrd att nÀmnas som en av de bÀttre ocksÄ.

Det rÄder ingen tvekan om att dessa grabbar kan sin sak och trakterar sina instrument med den Àran. Det Àr inget fel att influeras av- eller pÄminna om en grupp men det kÀnns som varenda litet riff, gitarrsolo och sÄngslinga de framför har gjorts förut och det blir tyvÀrr poÀngavdrag för den totala avsaknaden av originalitet.
Om ni försöker hittar er egen lilla nisch i thrashgenren till nÀsta gÄng grabbar sÄ kommer detta att bli riktigt bra. För alla vÀnner av vÀlspelad och bra producerad thrash Àr Àndock detta en köpvÀrd platta.

/KissJocke

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Martin | Datum: 2014-11-13 23:24:49

Ganska underskattat platta som dammas av dÄ och dÄ.. Sen kÀra jocke... det heter thrash och inget annat =)
Namn: Martin Bensch | Datum: 2014-11-14 08:20:57

Du har helt rÀtt Martin - jag har Àndrat detta nu. Kul att du har grÀvt fram denna recension ur förflutenhetens dimmor. Detta var den 34:e recensionen som publicerades pÄ siten.
Namn: Martin | Datum: 2014-11-14 22:50:04

Bra Martin! Dock förekommer stavfelet upprepade ggr i texten. Kan tyckas vara en bagatell, men saken Àr ju den utan det dÀr H:et sÄ betyder det ju en helt annan sak =).. Förövrigt sÄ diggar jag deras andra platta med =)
Annonser: