Freak Kitchen
"Land Of The Freaks"

Releaseår: 2009
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.7/10
Antal röster: 57Köp skivan nu hos:


Läst: 1794ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-01-01

Jag har personligen ingen tidigare erfarenhet av svenskarna FREAK KITCHEN. Det är ett namn som funnits med i periferin för min del, men detta är första alstret jag lyssnar på.

Musiken har beskrivits som svensk progressiv hårdrock med inslag av funk och världsmusik, vilket borde passa mig som handen i handsken, och det är således med spänning jag sätter i mig ”Land Of The Freaks”.

Tyvärr visar det sig ganska snart att detta inte riktigt är min grej.

För mina öron känns det som om bandet försöker för mycket hela tiden, både musikaliskt och textmässigt. Stundtals fungerar det, och lyriken flödar ohämmat samtidigt som musiken hittar ett skönt sväng (exempelvis i The Only Way, One Last Dance eller avslutande Clean It Up) – sådana gånger är FREAK KITCHEN rätt bra. Tyvärr är det dock för långt mellan höjdpunkterna för min smak, och ofta känns istället texten som effektsökeri och musiken saknar flytet. Progressiv musik som inte svänger är för mig mest en stötig, stökig väntan på nästa spår, och det är inte utan att jag tycker det är lite synd.

Det här kunde ha varit riktigt bra, men över hela skivan anar jag en känsla av prestationsångest, och jag har svårt att släppa tanken att bandet hela tiden anstränger sig för mycket – även om det uppenbart rör sig om mycket skickliga musiker.

Det här tilltalar förmodligen bandets redan befintliga fans, men för min del innebär ”Land Of The Freaks” inte början på någon ny kärlekshistoria – FREAK KITCHEN får fortsätta sin framtida musikaliska resa utan undertecknad ett tag till!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: