Sacred Steel
"Carnage victory"

Releaseår: 2009
Betyg: 1/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.0/10
Antal röster: 30Köp skivan nu hos:


Läst: 1122ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-11-05

Hade jag varit tvungen att göra en lista över de största pekoralen 2009 hade ”Carnage Victory” legat väldigt högt upp. För precis så usel är skivan. Bandets texter har under gruppens hela karriär legat på en sådan nivå att man kan förledas tro att bandet är lysande ironiker. Nu förhåller det sig inte på det viset vilket gör att jag sitter och skruvar mig i ångest över textrader så usla att någon, vemsomhelst, borde ha kvävt dem i sin linda. Löjligast är Don’t Break The Oath där bandet om och om igen bedyrar sin trohet till Lucifer med orden ”in league with hell forever” på ett sätt som tar bort varje ansats av den ondskefullhet som bandet förmodligen eftersträvar. I stället sitter jag och bara skakar på huvudet och kan inte annat göra än att skratta. För vi har här att göra med ett band som i mina ögon i ett nafs förvandlar band som LORDI och GWAR till rent lysande exempel på ondskefull hårdrock.
Rent genremässigt hör bandet hemma i den episka power metallen så populär i gruppens hemland Tyskland. Till bandets försvar måste jag säga att de är bra på att traktera sina instrument och produktionen är det heller inga fel på.
Men detta hjälper ju inte när ovan nämnda brister finns. Att de genomusla texterna gastas fram av en kille som överdoserat på Rob Halford och dessvärre tror att han är lika bra som The Metal God gör inte saken bättre. Jag vrider mig ofta i plågor över hur den här killen fullkomligt slaktar i ordets sämsta betydelse sin insats.
Nej, detta håller som ni säkert förstår inte.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: