Mustasch
"Mustasch"

Releaseår: 2009
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.6/10
Antal röster: 48Köp skivan nu hos:


Läst: 1284ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-11-02

Jag har alltid tillhört skaran som försvarat MUSTASCH, det vill säga bortsett från att deras skivor alltid varit ojämna, just för att när MUSTASCH får till en kanonlåt så är det hårdrock i sin renaste, kärleksfullaste och lyckligaste form. När Ralf får fart på pennan så är han kapabel till stordåd; Double Nature, Down in Black och I Hunt Alone är alla odödliga hårdrockshymner som kommer leva för evigt.

Tyvärr är sanningen mer nyanserad, gruppen har som sagt aldrig levererat en odödlig skiva och dessvärre är fallet densamma denna gång. Den nya, självbetitlade, given är en naturlig förlängning på förra fullängdaren, samma recept används denna gång; långsamma låtar, byggda på en diet av BLACK SABBATH, DANZIG och allehanda klassisk hårdrock.

MUSTASCH problem är inte att det på något sätt är dåligt, riffen sitter där de ska och melodierna är catchiga på sedvanligt manér. Felet är bara att det lyfter för sällan, den ack så viktiga spetskompetens lyser allt för ofta med sin frånvaro. Mine och Damn it’s Dark har refränger som når klimax men tyvärr är det undantag då resterande låtar bara lämnar mig besviken. Var är lyftet?

”I’m frustrated” sjunger Ralf i låten med samma namn – en riktigt hygglig akustisk visa – och det sammanfattar mitt intryck från skivan väldigt bra. Mästerverket bubblar under ytan MUSTASCH. Gör om, gör rätt.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: