Echoes of eternity
"As shadows burn"

Releaseår: 2009
Betyg: 3/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 45Köp skivan nu hos:


Läst: 1300ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-10-01

Progressivt melodiska ECHOES OF ETERNITYs andra album erbjuder få överraskningar från debutplattan ”The Forgotten Goddess” – habilt musikerskap med en hel del snygga och intrikata arrangemang och storslagenhet. Men precis som på debutplattan har sångerskan Francine Boucher svårt att etablera sig som den fixstjärna sådan här musik behöver. Det låter aningens för tamt, och Francines röst i stort sett dränks av hennes medmusikers bitvis rätt imponerande ansträngningar.
Produktionen är som vanligt bra, men något annat hade jag inte väntat mig, bandet ligger trots allt på megastora Nuclear Blast. Framför allt gillar jag hur kompsektionen låter.
Rent musikaliskt spelar ECHOES OF ETERNITY på en helt okej nivå – det finns såklart inga uppenbara missar i vad grabbarna gör – och när de smäller på i avslutande instrumentala Funeral In The Sky blir jag riktigt till mig i trasorna. Denna är dock sammantaget en av få ljuspunkter på ”As Shadows Burn” som inte förmår engagera utöver en axelryckning från min sida, trots idogt lyssnande. Som ni förstår faller ECHOES OF ETERNITYs ansträngningar mig inte på läppen, vilket plattor som det går tretton på dussinet av aldrig gör.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: