Raised Fist
"Veil of ignorance"

Releaseår: 2009
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.7/10
Antal röster: 33Köp skivan nu hos:


Läst: 1533ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-10-01

RAISED FIST av-slöjar och driver bort dimridåer
RAISED FISTs nya platta är ett märkligt varierat och ändå fint sammanhållet verk. Tillsammans med ibland galet speedade spår, såsom Afraid, Slipping into Coma och förstasingeln, inledande Friends and Traitors, samsas sköna tongångar i mer nertonade melodier som Words and Phrases, Wounds och den vackra My Last Day. Sista spåret, den instrumentala Out har en lätt orientalisk kryddning och avslutar perfekt den välmodellerade enhet som ”Veil Of Ignorance” utgör.

Låtarnas texterna är, såsom bandet gjort oss vana vid, samtidigt både allmängiltiga och personliga. Således är Friends and Traitors ytterst personlig och rättfram. Tonen sätts med ”my name is Alexander, the Raised Fist comander”, medan den känslofyllda My Last Day har en vacker text om en människas tankar i dödens närhet.

I radion sändes en intervju där sångaren Alexander Rajkovic berättade att han vid ett konserttillfälle tagit i så han ”kräktes, efter en spelning på Hultsfred”. Jag håller det inte för omöjligt att det var just den gång vi såg dem på festivalen, 2008, en spelning som var en total urladdning av hela bandet och med en Rajkovic helt över alla gränser. RAISED FIST har förmågan att även i albumformat skapa musik med en laddning som träffar rätt i maggropen och skakar om lyssnaren. Inget band kan vara så ilsket, så förbannat och i samma andetag så kärleksfullt, som RAISED FIST. Jag vill skratta, svära och skråla på en och samma gång.

Jämfört med förra plattan ”Sound Of The Republic” är ”Veil Of Ignorance” mer varierad, mer sofistikerad utan att på något sätt ge avkall på kraften och utspelet. Och här finns rörelse, utveckling, det vi hör här är ett band fortfarande på marsch framåt efter snart 17 år i branschen. Jag ser med tillförsikt fram emot ytterligare spännande plattor av RAISED FIST i framtiden.

/BiblioteKarin

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: