Rwake
"Voices of Omens"

Releaser: 2007
Betyg: 6/10

Anvndarbetyg: 0.2/10
Antal rster: 37Kp skivan nu hos:

Lst: 1398ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-03-01

Sludgiga doom-sextetten Rwake, numer påläggskalvar på Relapse tillsammans med The End och Minsk, har nedkommit med sitt tredje släpp ”Voices of omens” efter att ha haft en till synes ganska brokig bakgrund.
Så southern hillbillys dom nu är har dom verkligen fått med en mer än tillräcklig dos av ”blues” och ångest, för depressivare musik än detta får man leta länge för att återfinna.

Ångesten blir till en nästan ogenomtränglig vägg och då varje låt av Rwakes fantastiskt släpiga doom klockar in på mellan sju och tio minuter är det bara att inse att detta inte är ett album för vem som helst. Visserligen bryter det igenom lite kittlingar i form av samplingar under stundom, men som helhet är denna platta ett konstant och becksvart mörker. Även den lite annorlunda växelvisa kvinnliga och manliga sången bidrar en del till att mörkret ändå känns fortsatt spännande och att man inte helt går vilse.

Betyget för denna skapelse blir ändå relativt högt. Dess ovilja att rätta in sig i ledet till trots så är Rwake ett spännande band och jag tror definitivt vi kommer att få höra mer av dom i framtiden. Det är absolut en skiva som växer allt eftersom man lär sig skönja ljuset i tunneln, och Holma belönar Rwakes avgrundsdjupa gyttjemetal med betyget sex.


/Holma

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: