Eternal tears of sorrow
"Children of the dark waters"

Releaseår: 2009
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 34Köp skivan nu hos:


Läst: 1582ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-09-01

Det är med full pompa och ståt, och med en extrem värdighet som finska ETERNAL TEARS OF SORROW brassar loss ”Children Of The Dark Waters” med öppningslåten Angelheart, Ravenheart. Och då ska man betänka att detta endast är första låten på en platta om vilken det fullkomligt ångar nedstämd, melankolisk, stämningsfylld melodisk gotisk dödsmetall.
Jag har alltid varit lite extra förtjust i piano som instrument, men man kan tvista om denna klassiska bjässe till pjäs hör hemma på plattor med mer extrem musik. Om man använder instrumentet på samma sätt som Pasi Hiltula gör på skivan – då vill man gärna utbrista i ett rungande bifall. Hans spel i exempelvis Tears Of Autumn Rain är fenomenalt.
Genomgående ligger nivån hos musikerna på en riktigt bra nivå och jag dras bitvis med riktigt ordentligt i bandets alster. De gör det mesta rätt och rent hantverksmässigt är detta en skiva som är riktigt välgjord. Men det behövs såklart mer för att sticka ut i den flod av musik som omger oss idag, och där lyckas inte ETERNAL TEARS OF SORROW sticka ut tillräckligt mycket för att jag ska känna att ”Children Of The Dark Waters” är en sådan platta som är omistlig.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: