Hatesphere
"To the nines"

Releaseår: 2009
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.9/10
Antal röster: 35Köp skivan nu hos:


Läst: 1697ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2009-05-03

Danskarna tuffar vidare – ”To The Nines” är den sjätte given sedan starten - på den inslagna vägen av brutal death/thrash. Någon större skillnad mot tidigare album går knappt att skönja, trots att det bara är grundaren Peter ”Pepe” Lyse Hansen som är kvar sedan förra gången. Trist det, för precis som innan kännetecknas HATESPHERE bäst av uttrycket ”trampa vatten”. Även om det är brutalt och aggressivt så det förslår så räcker det med en lyssning innan man rycker på axlarna åt hela skivan.

Jag vet inte riktigt vad det är som gör att HATESPHERE framkallar denna reaktion hos mig även denna gång. Kanske är det avsaknaden av något unikt, kanske avsaknaden av mindesvärda låtar eller kanske mest troligt, avsaknaden av en själ. Det råder inte direkt någon brist på death/thrash i dagsläget och förmodligen har vi där hittat det riktiga smolket i bägaren, HATESPHERE är, har varit och verkar dessvärre förbli ett dussinband i kölvattnet av THE HAUNTED. Med det sagt så rekommenderar jag ändå en lyssning av ”To The Nines”, första gången man lyssnar så ter sig exempelvis Backstabber och Clarity som riktigt bra. Att bandet också gjort årets snyggaste skivomslag borde leda till köptvång i dessa tider.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Fredrik | Datum: 2009-05-26 11:48:16

Tycker denna skiva är ruskigt bra och värd betydligt mer än 4 i betyg..mitt betyg hamnar på 8..men smaken är som baken, vilket kanske är tur.
Annonser: