Buried Inside
"Spoils of failure"

Releaseår: 2009
Betyg: 9/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 33Köp skivan nu hos:


Läst: 1594ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-05-03

Att NEUROSIS har gjort ett gigantiskt intryck på metalvärlden är det nog få som ifrågasätter. MASTODON, CULT OF LUNA, CURSED och NINE är bara några få av de band som kan härledas till amerikanernas inflytelserika musik – än om dessa band alla har sitt eget uttryck. Det borde ju, i all rimlighet, ha infunnit sig en viss mättnad på marknaden nu.

Mättnadskänslan är vad som slår mig när jag till en början lyssnar igenom BURIED INSIDEs skiva ”Spoils of Failure”. Blandningen av NEUROSIS-mörker och kaotisk hardcore har hörts så många - ack så många - gånger vid detta lag och sömnen lurar runt hörnet. Lyckligtvis nog så tar jag mig igenom skivan några fler gånger och än en gång får jag lägga mig pladask för denna typ av musik, det som jag från början kategoriserade som tråkigt förbyts efterhand mot hypnotiskt och även om jag inte kan kalla det hela speciellt originellt så kompenseras det av en total spetskompetens. ”Spoils of Failure” är uppdelad i åtta ”kapitel” - I – VIII - och det är svårt att välja ut någon favorit bland spåren, detta är en spark på allt vad låtar heter, det handlar om helheten. Det är den typen av musik där man inte vill veta vad texterna handlar om då det kan förstöra så mycket – betänk mardrömmen att få reda på att det handlar om flickvännes skor.

”Spoils of Failure” är – bortsett från MASTODONs ”Crack the Skye” – årets hittils bästa skiva och nu är det bara att vänta på att NINE ska få arslet ur och släppa nytt.

Sådär, recensionen är klar, nu ska jag gå och köpa BURIED INSIDEs debut ”Chronoclast”.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: