Inevitable End
"The Severed Inception"

Releaseår: 2009
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 48Köp skivan nu hos:


Läst: 1825ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-05-03

Brutal teknisk death metal – ”The Severed Inception” lägger nivån för brutalitet på en rent vansinnig nivå och gör att musiken helt tar andan ur lyssnaren. Till stora delar är det plattan i mattan som gäller med ett furiöst driv i framför allt trumspelet av Joakim Malmborg som blästrar på med blastbeats, två-takt och ett stadigt smatter på bastrummorna. Sångaren Andreas Gerdén gastar på med en röst som tagen ur en skräckfilm och övertygar i alla fall mig om att i fråga om brutalitet har han ingen bättre hemvist än i INEVITABLE END.
Plattans styrka är också dess svaghet – så länge man uthärdar den soniska slakt som bandet anställer då är detta en platta att verkligen älska – men i längden kan man finna den rent utmattande. Det finns väldigt få vilopunkter att återhämta sig på men i sina bästa stunder får ”The Severed Inception” i alla fall mig att inte tänka i de banorna.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: