Grantig
"Medizin"

Releaseår: 2009
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 35
Läst: 1529ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2009-04-02

Tyska GRANTIG förvaltar med sitt andra album, ”Medizin”, arvet från band som CROWBAR och CORROSION OF CONFORMITY utan att för den delen låta som någon kopia. Det spelas ofta i ett något högre tempo än vad vi är vana vid från andra sludgeband och inte mig emot. Detta är bra, vissa gånger riktigt bra.

Skivan inleds med titelspåret, en modern thrash metallåt som för tankarna till AT THE GATES – även om sången inte är lika aggresiv här. Detta gäller även en låt som Guten Appetit som också har ett thrashdriv som klår det mesta. Bortsett från dessa så ligger tyngdpunkten annars på sludge metal och DOWN (det hårda DOWN) känns som en bra referens, fast jag har sällan hört DOWN bryta av sina låtar med tvåtaktspartier.

I mitt tycke är detta en mycket bra skiva och det enda smolket i bägaren för mig är att det hela framförs på tyska. Jag försöker verkligen förlika mig med språket men jag kan inte. Nör det piskas på med tvåtakt så passar det kantiga språket ganska bra men när det ska svänga tillkommer problem. Tyska svänger dessvärre lika bra som en stelbent 90-åring. Och när det blir akustisk ballad, ja då drar jag på smilbanden. Byter GRANTIG språk till nästa gång kan det bli hur bra som helst.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: svenöjer | Datum: 2009-04-19 14:40:10

Mycket bra skiva! Håller med om att tyskan förstör ganska mycket dock...
Annonser: