Joe Bonnamassa
"The ballad of John Henry"

Releaseår: 2009
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.0/10
Antal röster: 38Köp skivan nu hos:


Läst: 1543ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-03-05

Även fast jag gillar mycket bluesinfluerad musik så får den faktiska bluesscenen sällan min uppmärksamhet. De senaste åren har det dock dykt upp en ny ung förmåga som lyckats öppna ögon och öron både för mig och många andra. Hans namn är Joe Bonamassa.

Jag minns mycket väl fösta gången jag hörde Joe. Det var en bekant till mig som spelade upp ett par låtar från ”You & Me” på tunnelbanan på väg till gitarrmässan i Stockholm. Jag var genast att tvungen att själv kolla upp albumet i fråga samt det då senaste verket ”Sloe Gin”. Därefter var jag fast.

Nya plattan går under namnet ”The Ballad of John Henry” och är en fantastisk blandning med det bästa från bluesens värld. Allt från tunggung till mer lugna spår med mycket känsla rakt igenom. Förra skivan ”Sloe Gin” blev väldigt hyllad, och jag tycker detta alster inte är långt ifrån samma klass. Skivan öppnar med titelspåret som är en riktigt tungt bluesspår som känns som ånglok som pumpar sig fram genom högtalarna. Detta är precis den blues jag gillar, och det blir för mig även det bästa spåret på skivan. Story Of A Quarryman går i samma tungung anda som öppningsspåret och Joe forsätter bara rada upp den ena bluesklassikern efter den andra. Skivans mest intressanta spår måste nog vara TOM WAITS Jockey Full of Bourbon som är en fantastisk version. Skivan bjuder även på fler tolkningar av bland annat IKE & TINA TURNEs Funkier Than A Mosquito’s Tweeter, SAM BROWNs Stop! Och avslutningsspåret TONY JOE WHITEs As The Crow Flies, vilket är att verkligen avsluta albumet med flagga n i topp. Gitarrspelet är lysande rakt igenom och jag tycker även att Joe utvecklats röstmässigt.

”The Ballad of John Henry” är en otroligt varierad skiva och en av de bästa från Bonamassa fram till dagens datum. För mig så sänker slow-blues låtarna skivan, men jag vet att det är många som går igång på den också.

/Footstomp

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: