Cryonic Temple
"Immortal"

Releaseår: 2008
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.4/10
Antal röster: 43Köp skivan nu hos:


Läst: 1562ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-03-02

Med ett nytt skivbolag i ryggen har Borlängebandet, med nye sångaren Magnus Thurin (ex-MINDSCAPE) bakom mikrofonen, släppt sin fjärde fullängdare. Jag har inte hört några av bandets tidigare alster, så jag kan tyvärr inte jämföra denna skiva med dem.

Enligt bandet själva spelar de ”Melodic Speed Power Heavy Metal with Progressive and Thrash elements incorporated”. Jag skulle snarare vilja säga att de spelar power metal med starka influenser av klassisk åttiotalsmetal. Mer än ett riff doftar starkt av ett visst medeltida tortyrredskap. Gott så. I Magnus Thurin har CRYONIC TEMPLE gjort ett fynd. Han har en kraftfull röst som samtidigt innehåller en del av den intressanta sprödhet som man kan hitta hos t.ex. BLIND GUARDIANs Hansi Kürsch. Det märks att killarna i CRYONIC TEMPLE inte är några nybörjare. Tekniskt sett sitter allt där det ska. Lite värre är det dock med låtskrivandet. Skivans tre första spår är de klart starkaste. Framför allt Standing Tall och Where Sadness Never Rests sticker ut med tunga och medryckande riff och blixtrande gitarrsolon. Dessvärre är det få av de efterföljande låtarna som når upp till samma höga standard.

Sammantaget bjuder ”Immortal” på en stunds trevlig underhållning, men den glöms så snart sista tonen har klingat ut. Tack vare skivans starka inledning landar betyget till slut på en sexa. Till nästa släpp vill jag ha fler minnesvärda refränger!

/Mats Manhammar

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: