Crimfalll
"As the path unfolds"

Releaseår: 2009
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 43Köp skivan nu hos:


Läst: 1160ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-03-02

Tre saker slår mig spontant när jag har lyssnat igenom CRIMFALLs debutplatta: dragspel, jojk och 3-takt borde vara förbjudna att använda i metal. Jag har aldrig, och kommer förmodligen aldrig, att gilla de band inom metallen som flörtar med folkmusik. Visserligen gör CRIMFALL det inte särskilt mycket, men ändå tillräckligt mycket för att jag ska kräkas lite i munnen.
I övrigt tar bandet som, surprise, är från Finland i så det sprängs i sömmarna – traditionell symfonisk metal med kvinnlig sång paras med en maffig symfonisk matta av idel stråkar och tungt brass. Lägg ovanpå detta en stundtals aggressiv matning av 16-delar på bastrummor och growl. Helena Haaparantas sång är helt okej, men inte så mycket mer, Mikko Häkkinens growl likaså och gitarrspelet från Jakke Viitala är såvitt jag kan höra habilt och som band lyckas de skapa bitvis vacker, majestätisk musik som nog kommer att hitta sina lyssnare hos den skara som redan dyrkar NIGHTWISH och kan tänka sig att lägga till lite TURISAS i grytan. Är man en sådan lyssnare skulle man nog ge ”As The Path Unfolds” ett ganska starkt betyg. Gillar man inte symfonisk metal med folkinslag gör man klokt att hålla sig borta från CRIMFALL och deras debutplatta.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: