Naglfar
"Harvest"

Releaser: 2007
Betyg: 6/10

Anvndarbetyg: 1.1/10
Antal rster: 33Kp skivan nu hos:


Lst: 1339ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-02-08

Harvest är en ren och skär blackmetal-historia som bjuder på en hel del grindande med topp av tunga riff, dock aningen mer pure black än tidigare skivor. Låten "Harvest" låter till exempel som om den skulle kunna vara hämtad direkt från Dark Funeral-skivan Diabolis Interium.
Jag gillar verkligen de maffiga synthpartierna, men måste samtidigt säga att jag saknar något ösigt i stil med "The Brimstone Gate" och kanske även något lugnare men vackert som "Vittra".
Alla låtar är snabba och mörka, så det är ganska tydligt vilken stil Naglfar väljer att rikta in sig på. Kanske lite enformigt i mitt tycke, men farten på skinnpiskandet och intensiteten i låtarna känns ungefär som att få en örfil av en tungviktare. Inget att klaga på, med andra ord.

"The Mirrors of my Soul", vars intro påminner lite om Immortals skiva "Sons of northern Darkness", får toppbetyget på Harvest eftersom den dels i början är den låt som biter sig fast hårdast i skallen och dessutom den låt som känns bäst efter ett par genomlyssningar. Lagom elakt manglande med en riktig benknäckar-refräng.

På tal om benknäck är det inte heller någon bristvara i "The way of the rope". Med lite bas i högtalarna känns baskaggarna ganska gemytliga mot trumhinnan.

Naglfar är ett mycket bra exempel på hur nordisk blackmetal bör låta. Som sagt hade jag dock gärna sett en låt eller två med lite mer vikingmetal-sound, som på vissa föregående skivor. Jag ger skivan en 6:a i betyg då kvaliteten är helt godkänd och lite därtill, men då avsaknaden av grädden på moset är ett faktum.


/Jappson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: