Lunatica
"New Shores"

Releaseår: 2009
Betyg: 1/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 17
Läst: 1354ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-03-02

Med orden intet nytt under solen skulle man kunna sammanfatta LUNATICAs senaste släpp ā€¯New Shoresā€¯. Synnerligen traditionell symfonisk metal med, jo ni har gissat rätt, kvinnlig sång ā€“ en genre musik inom vilken det går tretton band på dussinet av. Elakt skulle man kunna säga att LUNATICA är ett band av den typen som behövs för att andra bands inom genren kvalitet verkligen ska komma fram. LUNATICAs musik framstår inte som särskilt originell; smäktande melodier oklanderligt producerade, drömskt bitvis, flertalet gånger majestätisk ā€“ men inte tillräckligt bra i mina öron för att musiken skall stanna kvar mer än för stunden i hjärnan. Ofta undrar jag om bandet driver med mig som lyssnare ā€“ det balanserar farligt nära pop i många fall ā€“ och jag blir inte förvånad när jag läser på allmusic.com att bandet får EVANESCENCE låta som PANTERA.

Detta är som ni förstår inte min kopp te ā€“ och jag vill i ärlighetens namn inte rekommendera ā€¯New Shoresā€¯ till någon som jag tycker om, och knappt till någon alls faktiskt.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: