Guillotine
"Blood money"

Releaseår: 2008
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 28Köp skivan nu hos:


Läst: 1498ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2009-01-11

Välkänt är uttrycket varför ändra någonting som fungerar. Detta yttrande har thrash metal bandet GUILLOTINE verkligen tagit till sig och kanaliserat ner i plattan ”Blood Money”. Bandet har verkligen tappat in på den rådande thrash metal revival som råder just nu.
Kvartetten bestående av Fredrik Mannberg (sång/gitarr), Efraim Juntunen (trummor), Nils Eriksson (bas) och Daniel Sundbom (gitarr) bjuder upp till ett 12 låtars (13 om man skaffar digipaken) thrashrens old-school style – och de gör det bra. Söker man variation och lite snällare tongångar är ”Blood Money” en platta man ska undvika. Gillar man klassisk, snabb thrash metal med modern produktion kommer man liksom jag, att älska denna platta. Här finns alla de klassiska komponenterna: våldsamt gitarrspel, samhällskritiska texter framgastade på ett mycket aggressivt sätt som i – och en total två-takts dominans vad trumspelet anbelangar.
Samtliga låtar håller en hög kvalité, men för tillfället håller jag Die/Live? och War som favoriter.
GUILLOTINE har med ”Blood Money” inte gjort en skiva som man på några villkors vis kan kalla nydanande, vilket jag inte heller tror att gruppen har velat göra, utan ”Blood Money” är en fläskig hyllning till genren thrash metal, och som sådan en platta att hinka öl och mosha till – och som sådan får den högsta betyg.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: