Dreamland
"Eye for an eye"

Releaser: 2007
Betyg: 5/10

Anvndarbetyg: 2.3/10
Antal rster: 60Kp skivan nu hos:


Lst: 1486ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-02-01

Hammerfall goes Europe
Svenska Dreamland är ett band jag tidigare missat. Här släpper man sitt andra album ”Eye for an eye”, ett power metal-verk som är något bättre än många andra alster i denna genre.
Hela skivan låter oerhört mycket Hammerfall och det kanske inte är så konstigt då produktionen skötts av Andy LaRoque men även en viss herr Joakim Cans (sångproduktion). Dessutom anges Hammerfall som en av bandets absolut största inspirationskällor.
Där Hammerfall låter mer Accept drar dock Dreamland mer åt 80-tals band som Europe. Denna dragning mer åt Europe gör att man, trots den ibland nästan genanta likheten med Hammerfall, faktiskt hittar ett lite eget spår stilmässigt.

Problemet för många power-metalband är ju att hela genren i sig är så urvattnad. Man måste verkligen höja sig över mängden och sticka ut för att öht märkas. För 10-15 år sedan kunde man släppa nästan vad som helst inom stilen och komma undan med det, så utsvultna var alla power metal-älskare.

Hur står sig då detta deras andra album i konkurrensen? Jo, som jag skrev i inledningen så är det helt klart bättre än många av de dussinband som ständigt dyker upp genren. Tyvärr är det inte så mycket mer än så. Jag har svårt att hitta de där låtarna som engagerar och får en att vilja lyssna en gång till.
Visst, här finns några spår som sticker ut som semi-balladen Spread your wings med sin sköna refräng i Europestil, Shadows of the night som låter förvillande likt numera nedlagda Bloodbound. Favoriten är dock avslutande Revolution in paradise som man verkligen noterar, mycket tack vara den gästsångare? som growlar i stora delar av låten.
I övrigt är det en ganska jämnbra samling låtar där som sagt inte mycket står ut, något som tyvärr ger plattan ett lite slätstruket och intetsägande intryck.
Likheten med Hammerfall gör också att man naturligtvis jämför de två banden i fråga och då kommer tyvärr Dreamland något till korta. Joakim Lundbäcks röst når ex. inte riktigt namnen Cans klass.

Dreamland får godkänt för sin andra platta, det låter helt okej, är snyggt och välspelat men som sagt lite för intetsägande i längden. Det finns potential för framtiden dock.

/Fredrik Wassenius

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: