Cynic
"Traced in air"

Releaseår: 2008
Betyg: 10/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.7/10
Antal röster: 31Köp skivan nu hos:


Läst: 15781ggr | Kommentarer: 2 | Inlagd: 2009-01-11

1993 utkom CYNICs debutalbum ”Focus” och att säga att de tog god tid på sig att pressa ur sig uppföljaren ”Traced In Air” är ingen överdrift med tanke på att den kom ut 2008! Men detta är lätt förlåtet när man serveras en sådan musikalisk anrättning som plattan de facto är.

Man gör sig själv en stor otjänst om man tänker i traditionella termer som intro, vers, refräng, stick och till och med genrer när det gäller CYNICs musik. Den originalitet som medlemmarna visar prov på återfinns inte hos många band – regelboken i den mån medlemmarna tror på denna – är helt bortrensad. Bandet gör vad som faller dem in – och de gör det på ett sätt som gör att man blir helt golvad. Detta är en kanonplatta som från första låten Nunc Fluens till Nunc Stans tar med lyssnaren på en resa som bör omtalas med samma superlativ som debuten för 15 år sedan.

Spelskickligheten är påtaglig som sig bör, men medlemmarnas individuella skicklighet hamnar aldrig i vägen för den graden av samspelthet och strävande efter samma mål som är vad som utmärker CYNIC som band.

Musiken är som sagt helt unik vilket gör att CYNIC aldrig kommer att bli ett band som älskas av alla – fusionjazz blandad med growlsång erbjuder ett ganska stort motstånd för de flesta – för egen del älskar jag det och det är väldigt lätt att ge det höga betyg denna platta med rätta förtjänar.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Erik | Datum: 2009-03-09 20:17:17

När jag läser denna recension kan jag inte mycket annat än att le, nicka och bara hålla med \"traced in air\" är ett musiklaiskt mäterverk!
Namn: Adam Wikström | Datum: 2009-06-30 13:42:15

Det är den här nivån av skicklighet jag tänker på när folk snackar musikaliska genier, inte Michael Jackson. *spyr*
Annonser: