Diabolical
"The gallery of bleeding art"

Releaseår: 2008
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 2.8/10
Antal röster: 30Köp skivan nu hos:


Läst: 1116ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-12-03

Välkomna tillbaks
Det är sex år sedan det senast hördes något från svenskarna i deathmetalbandet DIABOLICAL. Mitt första intryck av ”The Gallery Of Bleeding Art” var att det var en gedigen, välspelad och högst intressant skiva. Men efter några genomlyssningar så sjönk helhetsintrycket något. Totalt sett är skivans helhet bättre än delarna och framförallt första halvan som är riktigt trevlig.

Efter introt så drar titelspåret igång som också är ett av plattans starkaste spår, även om det var lite längre än nödvändigt. Efter den starka inledningen kommer Extinction, ett spår med ödesmättade körer som ger en härlig inramning till den annars mycket lyssningsvänliga röst som Magnus Ödling besitter. Skivan fortsätter med Pavor Nocturnus, där det erbjuds svensk sångtext, vilket jag tycker är ett väldigt trevligt inslag. Därefter sjunker intresset från min sida lite då det inte blir lika spännande utan snarare nästan mer slentrianmässigt avslut av skivan.

Sammanfattningsvis kan jag inte annat säga än att det är både proffsigt och väl utfört, men tyvärr saknas de där riktigt suveräna spåren, och det tenderar att bli på gränsen till tråkigt. Hade hela skivan varit som första halvan så hade betyget blivit något snäpp högre. Men nu räckte det inte riktigt ända fram.

/Blanksteg

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: