Insomnium
"Above the weeping world"

Releaseår: 2006
Betyg: 7/10

Användarbetyg: 1.0/10
Antal röster: 37Köp skivan nu hos:


Läst: 1920ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-02-01

Undertecknad i kombination med finska band brukar i normala fall innebära någon form av gothfrossa, men så inte i fallet med Insominum och deras senaste släpp Above the weeping world.
Nix pix, här handlar det mer om melodisk döds inte helt långt från vad som brukar kallas det göteborgska soundet. Förmodligen är Insomnium inte helt nöjda med den liknelsen då man ofta sätter det epitetet på dödsmetall av standarsnitt, men i det här fallet så tycker jag man skall ta det som en komplimang då Above the weeping world går mer åt Dark Tranquillity än In Flames, det vill säga mer teknisk/meckig dödsmetall än omedelbara ”upp-och-studsa” hits, dock göra grabbarna det alltid med melodierna i framsätet.
På detta deras tredje släpp, demos oinräknade, så känns det absolut som att Insomnium är på rätt väg. Det enda direkt negativa jag kan säga om Above the weeping world är att det ibland låter för välproducerat och nästan lite tillrättalagt. Deras kompetenta dödsmetal skulle absolut inte må dåligt av lite skitigare/stökigare riff med jämna mellanrum.
Sammanfattningsvis en mycket trevlig och lovande bekantskap, och ruffar man till produktionen en smula ytterligare på nästa platta så tror jag att något stort kan hända denna finska dödspatrull.
Rekommenderas till alla fans av In Flames/Dark Tranquillity/Soilwork/Gardenian osv osv.

/Holma

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: