Black Flame
"Imperium"

Releaseår: 2008
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.6/10
Antal röster: 43Köp skivan nu hos:


Läst: 1979ggr | Kommentarer: 2 | Inlagd: 2008-09-07

Helvetets portar öppnas och sluts
Kraftfull black metal med inslag av deth, där ockulta teman med reminiscenser till den gamla romerska gudavärlden gör sig starkt hörda, detta är Imperium, italienska BLACK FLAMEs tredje album.

Å ena sidan finns en sydeuropeisk black metal-tråd med musikaliskt och tematiskt släktskap med alster av band som grekiska ROTTING CHRIST och NECROMANTICA, å andra sidan genereras tydliga BEHEMOTH-associationer, särskilt påtagligt i spår som ”The Other Face Ov Hell” och ”Ludus Dianae”. Beteckningen ”blackened death metal”, som använts bland annat om just BEHEMOTHs musik, kan även passande beskriva Imperium.

BLACK FLAMEs album innehåller sju starka spår som föregås av ett två minuters Requiem, ett tyvärr alltför långdraget instrumentalt intro. Över ett fält av smattrande trummor laddas sedan en stark kryddblandning av tungt growlad sång och framvällande gitarrer. Särskilt bör uppmärksammas ovan nämnda spår ”Ludus Dianae”, samt ”Black Sun Theory” där andra halvan med sitt nerdragna tempo, den maniskt viskande stämman och den depressiva tonbädden hotar att dra dig med sig ner mot avgrunden. Efter detta avslutas också låtsamlingen passande med ett spår tillägnat hemligheterna kring ”Lapis Manalis”, porten till helvetet.

Utan att komma upp till de polska storheternas klass, är Imperium ett album vilket den som uppskattar BEHEMOTH bör kunna ta till sitt hjärta. Och alla andra som också värderar välproducerad svärtad dödsmetall bör, om man inte gjort det tidigare, ge BLACK FLAME en gedigen chans i spelaren.

/BiblioteKarin

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Shadows | Datum: 2008-09-10 22:42:36

Om det liknar Behemoth så är det definitivt värt att kolla upp.
Att du lyckas förmedla så mycket information och måla upp en så klar bild av ett band och dess sound i en så kort recension är imponerande. Bra jobbat!
Namn: BiblioteKarin | Datum: 2008-09-17 19:33:29

Tack för de orden! /Karin
Annonser: